Foto: Privatna arhiva

Srce grada je pokrenulo akciju “Prijavite svog krimi graditelja”, putem koje se saznalo za muke stanara Stojana Protića br. 3 na Vračaru, koje investitor svim sredstvima pokušava da otera sa njihovog zemljišta, saopštila je dbornička grupa "Oslobodimo Vračar"

Kako navode, stanari ove zgrade, koji su usled straha zbog pritisaka koje trpe želeli da ostanu anonimni, u svojoj prijavi otvoreno navode čime se sve investitori služe da bi izvršili pritisak na njih.

Foto: Privatna arhiva

„Nakon što su danima puštali preglasnu muziku, 16. juna su doneli ovcu i jagnje. Sutradan su ovcu zaklali u našem zajedničkom dvorištu. Nakon tog događaja narednih dana, dovodili su koze, guske, kokoške, golubove i pse. U međuvremenu obavešteni su organi javnog reda, kako policija i tako i komunalna milicija, koji nisu do sada nikako reagovali. Obavešteni su i gradski zaštitnik građana, ali smo i tu ostali bez odgovora.
12.jula. 2021. godine, oko 2 časa posle ponoći, posuta nam je kiselina u dvorište kao i pokvarena jaja u više navrata.“

Stanari još navode da imaju osnovane sumnje da investitori Dragan Đorđević iz Lebana i Marko Stanković rade ovo sa jasnim ciljem proterivanja stanara sa vredne parcele, kao i da su snimljene i pretnje da se pomenuti plac proda pod njihovim uslovima.

Odbornička grupa „Oslobodimo Vračar“ pozvala je organe javnog reda i mira „da ispitaju ovaj slučaj i da postupaju po prijavama građana ulice Stojana Protića broj 3, kako bi se stalo na put kontinuiranom investitorskom nasilju, koje iskače iz okvira zakona, te građani trpe otvorene pretnje i investitori time stiču slobodu da ugrožavaju ne samo imovinu, već i bezbednost građana, čijih parcela nasilno pokušavaju da se domognu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare