Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više od hiljadu pijačnih prodavaca danas protestuje zbog zakona o obaveznoj fiskalizaciji, a svoju podršku pružio je i princ Filip Karađorđević koji se oglasio na svom tviter profilu, rekavši da "država mora biti majka, a ne maćeha".

On je naglasio da je zabrinut što u vremenu nakon pandemije imamo situaciju da će fiskalizacija ugroziti posao pijačnim prodavcima.

Podsetimo, princ Filip je i ranije na različite načine podržavao brojne borbe građana Srbije.

On se  pobunio  protiv uništvanja Vračara, a ne slaže se ni sa projektom Rio Tino. Njegov aktivizam nije ostao neprimećen, zbog toga je postao i meta napada u javnosti bliskoj SNS vlasti.

„Reakcije su podeljene, ali hvala Bogu pozitivnih reakcija je više. Ne kažem „hvala Bogu“ zbog sebe, već zbog toga što veći broj tih pozitivnih reakcija znači da kao narod nismo otupeli i oguglali na nepravdu i bezakonje. Ja nisam političar, ali imam svoj stav i volim Srbiju. Istorijski značaj dinastije je kolektivno nasleđe koje smo svi u obavezi da čuvamo a posebno mi koji smo direktni naslednici loze Karađorđevica“, rekao je on povodom napada na njega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare