Nemanja Božić Foto: Privatna arhiva

Novac za operaciju dečaka iz Čačka Nemanje Božiča (16), kome je neophodna transplatacija bubrega koja košta 17.500 evra, prikupljen je za pet dana, saopštila je njegova porodica.

Donator je prosvetni radnik Nenad Radovanović iz Vrnjačke Banje, kome je taj novac ostao iz humanitarne akcije vođene za lečenje njegovog bolesnog deteta koje je preminulo pre dve godine.

Novac koji je donirao Radovanović uručen je Nemanjinoj majci u prostorijama Sindikata obrazovanja Čačak.

„Zbog velikih potraživanja banaka koje značajno naplaćuju svoje usluge, čak i kada je reč o humanitarnim akcijama, Nenad je tokom jučerašnjeg dana došao u Čačak u prostorije Sindikata obrazovanja Čačak i lično uručio 17.500 evra Nemanjinoj majci Mileni Božić“, rekao je predsednik sindikata Vladimir Adžić agenciji Beta.

On je dodao da je Sindikat obrazovanja Čačak od početka uključen u lečenje Nemanje Božića, učenika čačanske srednje Mašinske škole i da je Radovanović, koji je donirao novac za operaciju, predsednik Sindikata Osnovne škole „Popinski borci“ u Vrnjačkoj Banji.

Adžić je istakao da škole članice Sindikata obrazovanja Čačak, koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu, nastavljaju prikupljanje novca za dodatne troškove Nemanjinog lečenja, kao što su putni troškovi i bolnički smeštaj.

Nemanji Božiću konstatovane su ciste na oba bubrega i neophodna mu je transplatacija bubrega koja bi trebalo da se obavi na klinici „Memorial“ u Istanbulu.

Kao donor bubrega prijavila se Nemanjina majka. Transplatacija  treba da se obavi na istanbulskoj klinici u kojoj bi mladić sa majkom trebalo da provede najmanje 21 dan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar