Foto: Facebook/Milan Andrejic

Većnik Gradske opštine Palilula i vlasnik turističke agenciije MM tours u Nišu Milan Andrejić, preminuo je jutros u 41. godini. Tokom popodneva na Fejsbuku se javnosti obratio njegov prijatelj, gradski odbornik grupe "Niš moj grad" Branislav Jovanović, rekavši da je uzrok Milanove smrti nemar.

Jovanović je uz fotografiju preminulog Milana naveo da je on vraćan sa dijagnozom da ima običnu prehladu.

„Ljudi, da li ste svesni da je čovek danima tražio pomoć i da je vraćan sa dijagnozom da ima običnu prehladu uz preporuku da prima injekcije bez želje da ga bilo ko testira. I posle nekoliko dana borbe, kada je sa temperaturom 39.5 uz kašljanje i povraćanje, niko nije hteo da ga odveze, već je to učinio otac, i niko nije hteo da ga primi na Infektivnu kliniku, sve dok nisam pozvao te noći ljude iz vrha zdravstva u Nišu”, kaže Jovanović.

Branislav Jovanović / Foto: Printscreen/YouTube/Južne vesti

 

On u postu dodaje da je Andrejić u bolnici primljen tek uz njegovu intervenciju.

„Čak ni nas koji smo svakodnevno sa njim bili u kontaktu niko nije hteo da testira iako smo uporno zvali call centre. Svaka čast lekarima koji se bore za živote, ali ovde se radi o nemaru i izgubljenom mladom životu”, tvrdi Jovanović.

Milan je rođen 24. aprila 1979. godine u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju školu, Završio je Višu pravnu na Pravnom fakultetu u Nišu i Visoku poslovnu školu strukovnih studija, na smeru menadžment-internacionalna biznis administracija.
Andrejić je akademsko zvanje diplomirani menadžer stekao na Fakultetu za poslovno industrijski menadžmet u Beogradu.

Zvanje master menadžera stekao na akademskim studijama drugog stepena na studijskom programu, industrijsko ekonomski menadžment.

U tri mandata bio je član Veća Gradske opštine Palilula u Nišu, a obavljao je i dužnost zamenika predsednika Skupštine opštine.

Oženjen, otac sina Nemanje, pišu Južne vesti.

Vreme sahrane Milana Andrejića biće naknadno saopšteni.