Foto: Shutterstock

Korona nam je uskratila velika slavlja. Nadamo se da će se ovog leta čuti mizika sa svadbi i da će se uzvikivati - "kume, izgore ti kesa". Ako epidemiološka situacija dozvoli, nadležni najavljuju da bi od 21. juna ponovo mogli da se spemamo za velike proslave. Ima onih koji se za to spremaju već godinu dana, korona ih je naterala da odlože venčanje, sada se ponovo nadaju svatovima. Budući mladoženja, Marko, svadbu je pripremao još u julu prošle godine, ali korona nije dala, novi termin je u avgustu.

„Mi smo svadbu zakazali za jul prošle godine. Dve-tri nedelje pre našeg termina održavale su se svadbe i onda su prekinuli. Otišli smo u restoran i odložili za avgust ove godine. Planiramo da pravimo svadbu samo ako bude moglo u punom kapacitetu.  Pozvali smo oko 300 gostiju, ako bude ograničeno na 150 ja ne mogu da pravim svadbu, neko će se naljutiti, sigurno. Ako se to dogodi, nećemo više pomerati termin. Organizovaćemo samo u opštini i crkvi i neki ručak za najbliže. Mnogo se sve odužilo, nema više odlaganja“, priča Marko za Nova.rs.

Priznaje da će ga ako ne bude velike svadbe kakvu su on i njegova mlada zamišljali to malo „smoriti“.

„Ja sam planirao da bude žurka, da bude super. Ako ne bude moglo u avgustu,  napravićemo kasnije neko slavlje. Ili kada dobijemo dete, pa bude prvi rođendan, napravićemo nešto. Nadoknadićemo, svakako“, rešen je Marko.

Foto: Shutterstock

Zanimalo nas je kako stvoje stavri kada je reč o cenama svadbi, da li je korona i na to uticala?

„Što se cena tiče, ništa se nije promenilo i kapara koju smo dali, sve je ostalo isto i muzika i dekoracija. Ostale su iste cene brem za nas koji smo odložili, ali za ove nove koji su naknadno zakazali ne znam“, priča Marko.

Budući mladoženja živi i radi u Beogradu, ali će svadbu praviti u rodnom Aranđelovcu.

„Tamo je dosta jeftinije, oko 18 evra po gostu u restoranu. Meni koji ja dobijam u Aranđelovcu u Beogradu nema  ispod 25 evra. Velika je razlika“, objašnjava naš mladoženja.

Marko je preležao koronu, kaže da ima još dosta antitela, ali planira da se uskoro vakciniše. Od člana Kriznog štaba Predraga Kona smo čuli apel da mladenci, prilikom organizacije budućih svadbi, zamole svoje goste da se vakcinišu. Pitali smo Marka šta misli o tome?

„Ja bih svima preporučio da se vakcinišu, ali ne bih nikoga terao“, objašnjava nam.

Napominje i da se u njegovom kraju, u Aranđelovcu, već organizuju svadbe, ali one manje od 50 ljudi i na otvorenom. Naš mladoženja priželjkuje neku veću svetkovinu i slavlje za pamćenje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar