Foto:Vesna Lalić

Pretresi u opštini Leposavić koji su jutros započeti zbog sumnje u krijumčarenje farmaceutskim proizvodima – upravo su i završeni. Deo ovih proizvoda, ono što nije bilo prijavljeno, zaplenjen je iz tri apoteke. Ujedno, farmaceutski proizvodi zaplenjeni su i na jednoj pumpi u selu Kamen kod Leška.

Kako je potvrđeno za KoSSev, pretrese na ovim lokacijama od jutros obavljali su policijski inspektori i predstavnici kosovske carine.

Proverene su tri apoteke – sve tri sa registrovanim biznisom, ali bez licence za rad.

Iz njih je samo deo robe, za koju nije postojala dokumentacija o poreklu, odnosno koja nije regularno prijavljena – oduzet i to od strane inspektora.

Ujedno, kako za KoSSev potvrđuje zamenik komandira KP za Sever, Veton Eljšani – ove apoteke nisu zatvorene već:

„Njima su inspektori danas dali rok od mesec dana da nabave licencu za rad, kako bi nastavile da posluju“.

Osim toga, pretres je izvršen i na benzinskoj pumpi, vlasnika D.V. u čijem su vlasništvu i dve prethodno pregledane apoteke.

Pumpa se nalazi u selu Kamen kod Leška, a i tu su, kako kaže Eljšani, pronađeni farmaceutski proizvodi.

„Tu je sve oduzeto od farmaceutskih proizvoda. Oduzela ih je inspekcija. Ne samo da benzinska pumpa nema registrovan biznis i licencu za to, već na ovom mestu lekovi i ne mogu da se prodaju“, istakao je.

I ne samo to, sa ove pumpe je i kosovska carina potom zaplenila alkoholna pića, cigarete, kao i ostalu robu za koju je na licu mesta utvrdila da je neprijavljena.

Kancelarija za KiM: Priština se obračunava sa lekovima

Iz Kancelarije iz KiM osudili su ove pretrese i zaplenu lekova o opštini Leposavić. Smatraju da Priština zapravo „pod velom borbe protiv navodnog šverca“ – sprovodi akcije uperene protiv Srba.

„Jedini cilj ovakvih postupaka jeste da se stvore nemogući uslovi života za naš narod u pokrajini, ne bi li se oni obespravili do te tačke da napuste svoja vekovna ognjišta“.

Na ovaj im se način, navode, krše osnovna ljudskih prava – na lečenje, zdravstvenu zaštitu, obezbeđivanje i dostupnost adekvatne lekarske terapije i za to, kako kažu, ne mare.

Podsetili i na desetomesečnu zabranu uvoza srpske robe na Kosovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar