Foto: Shutterstock

Poslednjih nekoliko dana bili smo preplavljeni vestima o požarima koji su ljudima za nekoliko trenutaka progutali sve što su godinama stvarali. Zato nije loše reagovati preventivno i porazmisliti o mogućnosti da osigurate svoj stan. U zaisnosti od paketa usluga, osiguranje vam može ponuditi premiju koja dostiže i do 5 miliona dinara.

Postoje brojne opasnosti koje možeti uzeti u obzir prilikom odabira osiguranja, kao što su požar, proklizavanje tla, poplave, oluje i sličnno…

Prvo pitanje koje se nameće, naravno, jeste cena, odnosno suma novu koju je neophodno izdvojiti. To zavisi od nekoliko faktora, a pažnju treba obratiti pre svega nato na to da li osiguravate stvari, stan ili oba.

U proseku osiguranje domaćinstva košta oko 600 dinara na mesečnom niovu, a mogu se pronaći i povoljnije varijante, sa mesečnom naknadom od 150 dinara.

Visina premije zavisi od rizika koji Osiguravač preuzima i za svakog osiguranika se određuje u skladu sa tarifnim sistemom Osiguravača. Premija može biti plaćena mesečno, godišnje ili jednokratno.

PROČITAJTE JOŠ

Najmanje novca dobićete za naknadu štete usled oštećenja stvari u stanu, najniža cena koju smo uspeli da pronađemo je oko 30.000 dinara.

S druge strane, osiguravajuća kuća najviše novca isplaćuje usled udara groma, požara, eksplozija. Premije se kreću od 2 i po, pa sve do 5 miliona dinara.

Kako dobiti najbolju polisu?

Da biste dobili osiguranje koje odgovara vašoj imovini, ali i novčaniku savetuje se da izaberete mogućnost godišnjeg plaćanja, jer na taj način u najvećem broju slučaja dobijate popust.

Neophodno je da izaberete pravo pokriće koje je u skladu sa vašim potrebama, Imajte na umu: Veće pokriće donosi veću cenu.

Ako želite dodatno da uštedite novac, neophodno je da uporedite različite ponude.

I za kraj, nemojte se dvoumiti između osiguranja stana i stvari u njemu – osigurajte oba i na taj način ostvarite nižu cenu.

BONUS VIDEO: Požar u studentskom domu u Nišu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar