Enes Radetinac Foto: A1

Nakon hapšenja visokih funkcionera gradske uprave Novi Pazar i funkcionera Sandžačke demokratske Partije, Rasima Ljajića, strasti u ovom gradu se danima unazad ne smiruju, posebno između pristalica ove stranke i opozicionih stranaka.

Nakon izveštavanja o privođenju funkcionera Grada Novog Pazara, pojedini novinari u ovom gradu bili su meta pritisaka, a najveće pretnje dobio je Enes Radetinac, novinar i glavni urednik portala A1, koji godinama unazad pokušava da nepristrasno i objektivno izveštava o raznim dešavanjima u Novom Pazaru ali i u drugim gradovima sandžačke regije.

Enes je rekao da mu je tokom nedeljnog odmora, putem Vibera, upućena pretnja u vidu poruke, u kojoj mu je rečeno da treba da napada funkcionere Grada Novog Pazara a da više uzdiže „ljude u veri“.

„Brate, radi svoj posao časno i pošteno, napadaj sad ove lopove što su popadali po opštini, a uzdiži malo ove poštene ljude što su u veri. Radi tako kako je pošteno i to će bit dobro za tvoje zdravlje, inače nećeš moći ni mikrofon da držiš, a ne da grliš onu tvoju ženu“, napisano je u pretećoj poruci koja je upućena novinaru Enesu Radetincu u popodnevnim satima tokom jučerašnjeg dana.

Enes Radetinac Foto: A1

Radetinac nam je rekao da je slucaj prijavio policiji i istakao da je novopazarska policija reagovala odmah i naglasila da će što pre naći autora ove preteće poruke.

Za portal Nova.rs Radetinac nije hteo da nagađa iz koje „kuhinje“ je mogla da stigne ova poruka, ali je rekao da ga, iako se oseća ugroženo kao i njegova porodica, neće sprečiti da dalje obavlja svoj posao onako kako poziv novinarstva nalaže, pre svega objektivno i u službi svih građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar