Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Iako se činilo da se drama sa poljoprivrednicima završava, ispostavilo se da tek počinje. Naime, poljoprivrednicima Stiga je večeras šef kabineta ministra poljoprivrede Marko Šaranovac potvrdio da je skinuta zabrana izvoza ulja i da se očekuje porast cena ulja. Most na Moravi kod Požarevca je deblokiran, rekao je za N1 Milan Marković, potpredsednik udruženja poljoprivrednika Stig iz Požarevca. Zbog dogovora sastanka sa premijerkom Anom Brnabić u četvrtak ratari okupljeni u Novom Sadu su odustali od blokade grada, ali su ostali ispred Pokrajinske vlade gde su odlučili da provedu noć.

Oni prete da će radikalizovati svoje proteste, jer njihovi zahtevi nisu usvojeni.

„Naši zahtevi o nafti i đubrivu, kao i o zabrani izvoza nekih kultura nisu ispunjeni. Nisu ukinute ni prijave protiv građana koji su danas protestovali“, kaže koordinator Incijative za opstanak poljoprivrednika, Mileta Slankamenac.

PROČITAJTE JOŠ

Napominje da su zauzeli još jednu saobraćajnu traku i da razmišljaju kako da radikalizuju protest.

„Ljudi su kolima sad krenuli ka Novom Sadu, očekujemo još njih sa traktorima ujutru“, ističe Slankamenac.

Podsetimo, poljoprivrednici iz Vojvodine, Mačve, Stiga i drugih krajeva Srbije danas su organizovali protestne vožnje i blokade kako bi skrenuli pažnju na goruće probleme poljoprivrednih proizvođača koje država ne želi da reši. Među mestima gde su organizovani protesti bili su Stara Pazova i Inđija, Novi Sad i Požarevac.

***

BONUS VIDEO: Vlada ukida zabranu izvoza žita. Poljoprivrednici pitaju – šta je sa ostatkom njihovih zahteva?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare