Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 6.424 slučaja koronavirusa, a umrlo je još 50 osoba.

Testirano je 21.545 građana. Na respiratorima je 289 pacijenata.

***

U Srbiji je u četvrtak evidentirano još 6.786 slučajeva koronavirusa, a umrle su 54 osobe.

Testirano je 22.710 građana. Na respiratorima je 286 pacijenata.

***

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da od ponedeljka Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac pređu na kombinovovanu nastavu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 07. oktobra do 13. oktobra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.442 (0.45%) obolelih.

***

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević ističe da se koriste enormne količine kiseonika, te da su pre dva dana primili 8o pacijenata, a u poslednjih nedelju dana 485.

„Imamo čitave porodice, bračne parove, braću i sestre, roditelje i decu. Svako ko dođe zahteva neki vid kiseonične potpore. Startujemo s 5 ili 10 litara kiseonika da bi se potom ti protoci povećavali na 30, 50 i 60 litara“, rekla je dr Adžić Vukičević.

***

U Institutu za majku i dete trenutno je četvoro kovid pozitivne dece, a njih troje je na respiratorima – jedno ima 17 godina, drugo 15 godina, a najmlađa je beba od pet meseci, izjavio je doktor Vladislav Vukomanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar