Preminula profesorka Vesna Sekulić, studenti se opraštaju

Društvo 02. avg. 202023:18 > 03. avg. 2020 11:4720 komentara
Podeli:
Vesna Sekulić Foto: Privatna arhiva

Profesorka dr Vesna Sekulić (52), redovna profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu, preminula je danas nakon kraće i teške bolesti. Profesorka Sekulić preminula je u Kliničkom centru Niš, a veliki broj studenata i kolega se na društvenim mrežama oprašta od nje.

„O Vesni je teško da se bilo šta kažem, a da se ne pogreši. Bila je divna žena koja je svoj život posvetila radu sa studentima i svojoj porodici. Veoma požrtvovana, savesna odgovorna i brižna, prema svakom studentu je imala isti odnos. Naš fakultet je ostao bez velikog profesora, ljudske veličine, a akademska zajednica bez velikog naučnika“, kaže za Nova.rs profesor dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Studenti kojima je predavala i sa kojima je sarađivala pamte je kao jednu od najboljih profesora na fakultetu.

“Vesna je bila strpljiva i posvećena profesorka. Uvek je bila spremna da studentima posveti vreme, da posavetuje i sasluša. Iako je bila izvanredna profesorka, ostaće mi u sećanju toplina i dobrota kojom je zračila kad god bismo razgovarali. Poslednji put kada smo se sreli, razgovarali smo kratko, ali kao da je trajalo satima. U nekoliko rečenica učinila me je ponosnim, znala je da pohvali i uveliča dela svojih studenata. Tiha, ali velikog srca, takva je bila Vesna. Studenti će je večno pamtiti. Neka počiva u miru”, kaže Miloš Dimić, doktorand Ekonomskog fakulteta i osnivač Studentske asocijacije “Nova”.

Foto: Facebook/Економски факултет у Нишу

Plemenitost i dobrota bili su oličenje profesorke Sekulić, tako tvrde njeni studenti.

“Naša dobrica, plemenita, divna i najbolja. Nije ovo zaslužila. Nije bilo studenta koji joj se obratio a da mu nije pomogla, sa njom je bilo zadovoljstvo razgovarati, bilo je uživanje slušati njena predavanja, umela je da svojim studentima prenese znanje, bila je i ostala najbolji profesor”, kaže Marija Ranđelović, bivši student.

Foto: Facebook/Економски факултет у Нишу

Profesorka dr Vesna Sekulić bila je učesnica brojnih projekata u zemlji i inostranstvu.

Ima nekoliko objavljenih literatura na srpskom i engleskom jeziku, a karijeru na Ekonomskom fakultetu u Nišu započela je pre 28 godina.

Komentari

Vaš komentar