Foto: N1

U čačanskoj Opštoj bolnici od posledica koronavirusa su preminula dva pacijenta, M.D. 71 iz Čačka i R.B. 81 iz Ivanjice saopšteno je danas iz Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku.

U toj zdravstvenoj ustanovi smešteno je 180 ležećih pacijenata, u protekla 24 časa primljeno je njih 19, od kojih je 15 priključeno na respiratore.

Kako se navodi, u ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovana su 2 lica, a za poslednja 24 časa izvršeno je 50 pregleda, dok je iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je 8 pacijenata.

PROČITAJTE JOŠ...

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, Radni tim apeluje da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

Takođe, obaveštavaju sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

„Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7. Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar