Dragana Obradovic
Dragana Obradović Foto:Srdjan Mijajlovic

Prof. dr Dragana Obradović (55), specijalista neurologije na VMA, stručnjak sa velikim iskustvom u lečenju multiple skleroze, preminula je posle borbe sa teškom bolešću.

Na Fejsbuk stranici MS platforme Srbije, udruženja pacijenata koji boluju od multiple skleroze, oprostili su se od dr. Obradović.

„Draga naša profesorka, bili ste i zauvek ćete ostati naša zvezda vodilja. Naučili ste nas da budemo pre svega dobri ljudi. Vredni, radni, da se držimo zajedno, borimo protiv loših i da ni za pedalj, po cenu bilo čega, ne odustajemo od naše i Vaše ideje, ideje da ovaj svet napravimo boljim mestom za život…Bili ste, za nas ćete zauvek i ostati, jaka i neobično harizmatična žena, žena koja je plenila svojom visprenošću, elokvencijom, energijom i lepotom.  Niste voleli patetiku, nikada. Bili ste najjači kada vam je bilo najteže. Učeni od Vas, takvi ćemo sada biti i mi. Za sam kraj, znamo i verujemo da smrt nije kraj, već samo put do večnosti, do večnosti kada ćemo se, sigurni smo u to, ponovo sresti“, navodi se na objavi udruženja obolelih od multiple skleroze.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare