Igor Andrić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predstavniku sindikata "Nezavisnost" u fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) u Kragujevcu i jednom od učesnika blokada nezadovoljnih radnika Igoru Anđiću danas je stigla prekršajna kazna zbog ometanja saobraćaja u naselju Korićani. Kako je Anđić rekao agenciji Beta, reč je o novčanoj kazni od 5.000 dinara, zbog toga što je, kako se navodi u rešenju, zaustavljen saobraćaj u Ulici Kraljevačkog bataljona u trajanju od tri sata.

On je u kragujevačkoj policiji od službenika sa kojim je razgovarao dobio informaciju da je to „naredio komandir stanice“.

Anđić je rekao da je danas kaznu platio u iznosu koji je upola manji, odnosno 2.500 dinara, što je pravilo ako se uplata obavi odmah.

Prema rečima Anđića, tokom blokade saobraćaja koju su organizovali nezadovoljni Fijatovi radnici na ; magistralnom putu Kragujevac-Kraljevo-Čačak u Korićanima, on nije bio legitimisan, već su se predstavnici policije samo rukovali sa njim.

On je naveo da ne zna da li će mu kazna stići i za prvu blokadu kod Krsta na ulazu u Kragujevac, kao i za blokadu koju su Fijatovi radnici organizovali na mostu Gazela u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Anđić je ocenio da se od policije očekuje da zaštiti gradjane, a ne da se bavi kažnjavanjem radnika.

„Policija ne radi svoj posao koji treba da radi, nego se bave radnicima. Umesto da se bave kriminalom u gradu, proneverama Fijatovih funkcionera, menadžera, lopovlukom u Fijatu, bave se nama“, rekao je Anđić Doskorašnji predstavnik pregovaračkog tima i Samostalnog sindikata u Fijat plastiku rekao je Beti da je takodje dobio rešenje o prekršajnoj kazni, ali će videti da li će je platiti ili će da reaguje preko ; nadležnih organa.

On pretpostavlja da je prekršajna kazna stigla i predsedniku Samostalnog sindikata FCA Saši Djordjeviću, ali da nema  potvrdu o tome.

BONUS VIDEO: Radnici Fijata: „Na korak smo od rešenja!“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar