Grafiti mržnje na zgradi doktora Predraga Kona Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Grafit "Kon = Mengele", koji je jutros osvanuo na zgradi člana Kriznog štaba dr Predraga Kona, prekrečen je u toku dana.

Grafit, koji je u jutarnjim satima osvanuo na zgradi epidemiologa Kona u Ulici Rige od Fere, prekriven je, piše Telegraf.

Predrag Kon je ovim povodom, gostujući na RTS-u, rekao da je ispred zgrade policije policije i da su njegova porodica i susedi uznemireni.

„Normalno da čovek ne može na ovaj natpis da bude hladan, ali mi je jasno da su to moji lični neprijatelji“, kazao je Kon.

On je naglasio da linč njega prizivaju oni ljudi koji podržavaju građane koji se protive vakcinaciji protiv koronavirusa i epidemiološkim merama.

„Nekome je to šala kada gleda sa strane, pogotovo kada navija. Meni to nije šala, i svakome ko je pripadnik jevrejskog naroda“, istakao je on.

Kon je dodao da nikada nije očekivao da će u Srbiji videti antisemitizam i dodao da nikada ranije nije imao problema zbog toga što je Jevrejin.

Podsetimo, jutros je na zgradi epidemiologa Predraga Kona osvanuo natpis „Kon=Mengele“, nakon što su 25. oktobra ispred njegove zgrade učesnici protest protiv kovid propusnica skandirali „Mengele“ i zahtevali njegovu ostavku.

Bonus video: Persona Non grata – gost Predrag Kon

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare