Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 6.534 zaraženih građana, dok je od posledica koronavirusa preminulo 55 osoba.

Testirano je ukupno 19.826 građana, a na respiratorima je 319 pacijenata.

***

U Srbiji je juče registrovano još 7.393 pozitivnih na koronavirus, a od posledica zaraze umrlo je 56 ljudi. Testirano je 21.799  građana, a na respiratorima je bilo 323 pacijenata.

***

Nakon što danas nisu objavljeni zaključci sastanka Kriznog štaba, novu sednicu i verovatno nove mere očekujemo u ponedeljak. Danas smo saznali da se govorilo o merama pred novogodišnje praznike i o načinu i uslovima pod kojima će naši zemljaci iz inostranstva moći da dođu u zemlju. Članovi Kriznog štaba nisu bili mnogo rečiti, ipak, uspeli smo da u letu čujemo i uhvatimo ponešto.

„“Nego šta. Zato smo se danas i sastajali”: tako nam je na odgovorio epidemiolog Mijomir Pelemiš odgovorio na pitanje o tome da li se u ponedeljak očekuju neke nove i konkretnije odluke Kriznog štaba.

***

U međuvremenu, prema rečima direktora Infektivne klinike Stevanovića, sistem je napregnut do krajnjih granica, priliv pacijenata koji zahtevaju bolničko zbrinjavanja je suviše veliki da možemo da obezbedimo normalno funkcionisanje.

“Trudimo se da svakom obezbedimo mesto i da dobije terapiju prema kliničkoj slici koju ima”, naveo je Stevanović posle sastanka ministra zdravlja Zlatobora Lončara sa direktorima kovid bolnica“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare