pregledi u gradskom zavodu
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradski zavod za javno zdravlje ponovo obavlja redovne zdravstvene - sanitarne preglede, a da bi se poštovale mere o sprečavanje širenja koronavirusa građani ispred zavoda moraju da sačekaju broj za zakazani termin pregleda, na koje će ih danas biti primljeno 700, rečeno u toj instituciji u Bulevaru Despota Stefana.

Načelnica odeljenja za sanitarni pregled u Gradskom zavodu za javno zdravlje Mirjana Milenković precizirala je da je od jutros od 7.00 podeljeno 700 termina i da građani po dolasku na red na zakazani pregled čekaju pet minuta.

Prema njenim rečima, brojevi omogućavaju da građani bez rizika obave pregled da se u Zavodu u svakom trenutku poštuju propisane mere – da se postuje distanca kada se javljaju na jedan od četiri šaltera, kada ulaze kod lekara, u laboratoriju…

Pročitajte još:

Milenković je dodala da se od ponedeljka, kada su ponovo počeli pregledi, situacija popravlja – gužve su manje jer se videlo koliko su kapaciteti Zavoda, koliko ljudi može da uđe

Ispred Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu ekipa tanjuga je danas zatekla veliki broj građana čekao u redu na izdavanje sanitarne knjižice.

Kako kaže, jedna od sugrađanki ona došla jutros u pola osam i čeka u redu oko tri sata i dodaje da iz gradskog zavoda traže da se međusobno odstojanje drži na dva metra, što red čini još dužim.

„Pokušala sam i u ponedeljak da rešim ovo, međutim nisam uspela, a radim kod privatnika. Imaće razumevanja za izostajanje jedan dan, ali već dva, ne verujem. Ne možeš bez sanitarne knjižice da radiš, a ni da imaš posao“, kaže.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)