Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski bajram vernicima Islamske zajednice, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog Ramazanskog posta.

“U vremenima preteških iskušenja za ceo ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovek – više i jače nego ikada – okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrednostima kojima svi težimo”, ukazao je Vučić.

On je naveo da otuda dolazi i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobedimo.

Vučić je zahvalio što su svojim komšijama i sugrađanima nesebično pomagali tokom nevolje koja je zadesila i Srbiju, što nisu “zaboravili potrebite, one koji su bolesni i one koji nemaju”, što su “na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž Ramazanskog posta i islama kao religije koja neguje najveće ljudske i moralne vrednosti”.

“Uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje vama i vašim porodicama, još jednom vam čestitam blagosloven Ramazanski bajram i da ga uvek slavite u miru i radosti u našoj zajedničkoj otadžbini, u našoj prelepoj
Srbiji! Bajram šerif mubarek olsun!”, navodi se u čestitki Vučića.

Komentari

Vaš komentar