Foto:Screenshot/Youtube/Kopernikus RTV Šid

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović podržao je danas antimigrantske proteste građana koje je u nedelju, u tom gradu, organizovala "Omladina Šida" i zatražio od nadležnih organa da smanje broj migranata u tom mestu.

„Problem sa migrantima u opštini Šid postoji i ozbiljan je, a lokalna vlast godinama pokušava da dođe do rešenja“, naveo je Semenović u saopštenju za javnost.

Dodao je da se lokalna vlast obraćala Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, ali da nisu dobili pomoć.

„Kada smo preuzeli stvar u svoje ruke, postali smo neprijatelji pojedinaca u Komesarijatu, a protiv mene je podneta prijava od strane nevladine organizacije ‘No nejm kičn’ (No Name Kitchen) iza koje stoje strani elementi koji žele da destabilizuju pravni poredak Srbije“, kazao je Semenović.

Rekao je da zahtevaju da se broj migranata u Šidu smanji, a da se svi neregistrovani migranti, koji odbijaju da idu u prihvatni centar, izmeste iz opštine Šid.

On je izrazio nadu da je protest koji je organizovala „Omladina Šida“ iskren i da iza njega ne stoje „politički akteri koji koriste omladinu kao pijune za ostvarivanje svojih političkih ambicija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar