Vrućina u Beogradu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U Srbiji u nedelju jutro vedro, u dolinama i kotlinama sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne ponegde se u brdsko-planinskim predelima očekuje jači razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 20°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

U Beogradu u nedelju pretežno sunčano i veoma toplo.

Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 32°C.

PROČITAJTE JOŠ:

Meteorolog Ivan Ristić najavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje do kraja sledeće nedelje.

„Oblaci, kiša i zahlađenje se očekuju od petka popodne, 25. avgusta i u dane sledećeg vikenda, a to će ujedno biti kraj toplotnog talasa koji će obeležiti sledeću radnu nedelju“, piše Ristić na svom profilu i dodaje:

„Usled prodora hladnije vazdušne mase doći će do postepenog pada temperature i destabilizacije atmosfere, pljuskova kiše, grmljavine, lokalno i nepogoda praćenih olujnim vetrom i gradom.

Meteorolog Ristić dodaje i da meteorološko preobraženje kasni nedelju dana za kalendarom.

„U četvrtak, 24. avgusta vrelo afričko jezgro neron biće iznad južne Srbije i Makedonije u tim krajevima maksimalna temperatura biće blizu 40°C“.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će iduće sedmice biti pretežno sunčano i vrućina sa slabim dnevnim razvojem oblaka.

Maksimalne temperature od 32°C do 37°C. Krajem sedmice je moguće osveženje.

BONUS VIDEO: Vremenska prognoza za 3. 08. 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar