Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U Beogradu će danas biti najtopliji dan ove sedmice. Ujutro i pre podne biće pretežno sunčano, a posle podne malo do umereno oblačno, kažu u Hidrometeorološkom zavodu. Već od sutra čekaju nas niže temperature sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Vetar će danas biti slab i umeren, južni, na jugu Banata i na planinama ponegde i jak. Najniža temperatura biće od 11 stepeni do 20, a najviša od 28 do 32 stepena Celzijusa. Uveče u Vojvodini, a u toku noći i na zapadu Srbije predviđa se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Zbog grmljavine, ali i visokih temperatura u nekim delovima Srbije na snazi je žuti meteo alarm. U predelu Bačke upaljen je i zbog visokih temperatura i zbog grmljavine, dok je u Banatu, Sremu, teritoriji Beograda, Šumadije, Pomoravlja, zapadne i jugoistočne Srbije žuto upozorenje na znasi zbog visokih temperatura koje su najavljene za danas.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, piše na sajtu RHMZ.

Nakon današnjeg prilično toplog dana, meteorolozi najavljuju promenu vremena već od sutra.

Tako nas u petak očekuje nestabilno vreme uz manji pad temperature sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Na jugu može ostati suvo i toplo uz razvoj promenljive oblačnosti. Vetar slab severozapadni ili promenljiv na severu Srbije, a na jugu slab južni i jugozapadni ili promenljiv. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 19°C, a maksimalna od 25°C na severu do 31°C na jugu Srbije. Uveče kiša na zapadu, severu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

Za vikend se očekuje promenljiva oblačnost, a biće i svežije, sa prolaznom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u većini predela.

U subotu ćemo imati češće padavine, a u nedelju kiša uz promenljivu oblačnost sa sunčanim periodima.

U ponedeljak slaba do umerena prolazna oblačnost uz razvedravanje i pretežno sunčano u svim predelima u popodnevnim časovima. U utorak pretežno sunčano i ponovo toplije.

BONUS VIDEO: Kiša u Beogrradu 30. jul 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar