Na Kopaoniku kao da se skijaška sezona privodi kraju, iako je pre nekoliko dana pao novi sneg. Oni koji sada skijaju kažu da je idealno. Ali, postavlja se pitanje gde su nestali skijaši?

Nema više onih redova na žičarama, kakve smo do skoro viđali. Iako je dozvoljen rad bašti, mnoge na Kopaoniku su prazne. Ali, veći broj bašti u blizini staza, skoro da su prazne, jer je posetilaca znatno manje.

Kopaonik Foto: Nova.rs

„Nema skijaša. Nisu one zatvorene. Jednostavno nema ljudi. Ali, meni je super. Ne moraju ni da dolaze“, ispričao nam je Vladimir iz Kragujevca.

Jedan od razloga mogao bi biti i taj što su pojedini hoteli i apartmani smanjili smeštajne kapacitete, zbog protivepidemijskih mera koje su bile na snazi. Ali i zbog kraja sezone.

Kopaonik Foto: Nova.rs

„Mislim da je jedan broj apartmana, kao i hotela isključio grejanje još 1. aprila. Niko nije očekivao da će pasti novi sneg. Zato i nema ljudi. Videćemo kakav će biti vikend“, kaže Miloš iz Beograda.

On nam je ispričao da je pre nepune tri nedelje takođe bio na Kopaoniku, ali da je tada bilo mnogo više ljudi.

Kopaonik Foto: Nova.rs

Skijaška sezona na Kopaoniku se privodi kraju, jer kalendarski traje do 18. aprila. U ponudi je velika količina snega na stazama, od kojih su neke zatvorene, kao i popust od 30 posto na cenu ski karata.

Skijaši koje smo zatekli na stazi uglavnom slično misle i kažu da je ova nedelja bila idealna. Jer, snega ima sasvim dovoljno, a na stazama mnogo manje ljudi.

„Manje je ljudi. Ali, meni nekako više odgovara kada ih ima više. Nekako je življe“, kaže kroz osmeh Minja iz Beograda.

U ski centru Kopaonik trenutno rade 24 ski staze, a visina snega na stazama je do 70 centimetara.

Nakon završetka skijaške sezone, Skijališta Srbije će početi pripreme za početak letnje sezone, koja je planirana za sredinu juna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare