Foto: Printscreen N1/Video

Kako i na koji način se građani obaveštavaju, odnosno šta misle o aktuelnim aferama kao što su "Krušik", Jovanjica i druge, zavisi sa kojih televizija dobijaju informacije. Koliki je medijski mrak u Srbiji pokazuje primer jedne bake iz Paraćina koja je iznela svoje mišljenje o "ćevapčićima od ljudskog mesa" o kojima je na nekoliko televizija govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznoseći brutalne detalje zločina koje su počinili pripadnici klana Velja Belivuka.

Vučić je gostujući na nekoliko prorežimskih televizija, među kojima su Prva, Pink, Happy iznosio niz morbidnih informacija o zločinima klana Veljka Belivuka, pa je do detalja pričao kako su mafijaši mleli ljude i pravili ćevape od njihovog mesa.

Koliko gledanje pojedinih televizijskih programa formira mišljenje naših građana pokazuje primer bake iz Paraćina koja je upravo komentarisala „slučaj ćevapa od ljudskog mesa“.

„Kada su uhvatili Belivuka otrkilo se šta su radili. Da ti kažem dete, ja sam sama, kupovala sam ponekad ćevapčiće, pljeskavice da pojedem, da ne spremam za mene jednu pljeskavicu: Međutim, od kako sam čula da je on mleo meso, da je imao mašinu da je mleo ljude i prodavao ćevapčiće ja ne mogu pa da lipšem gladna. Pre bih pasla travu nego pojela ćevapče sada“, rekla je ona za N1.

Na pitanje novinara kako je čula za te ćevape, ko je to saopštio, ona je rekla da je to čula na televiziji.

A na pitanje od koga, rekla je : „Pa to sam čula od vlade, da li je to tačno ili nije ja ne znam“.

Inače, upitana koje televizije gleda rekla je da gleda TV Happy i Pink televiziju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare