Povrtari Južnog Banata isporučuju robu na kućnu adresu

Društvo 06. apr. 202013:35
Podeli:
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Posle zatvaranja pijaca povrtari iz Južnog Banata uspešno su se organizovali i isporučuju povrće koje prozvedu preko narudžbina sa Fejsbuka i telefona na kućne adrese, a planiraju da od sledeće nedelje svoju robu na takav način ponude i Beograđanima.

Predsednika Udruženja povrtara iz Glogonja, povrtarskog sela pored Pančeva, Danila Vučkovskog zatičemo kako isporučuje povrće u naselju Nova Misa.

„Ljudi su odlično reagovali, danas radimo drugu isporuku, za sada radimo sa dva vozila, a pošto je interesovanje sve veće, biće I više vozila”, kaže on dok pod maskom sa rukavicama na rukama isporučuje bakaluk vredan oko 2,5 hiljada dinara.

Povrće, a od sutra će biti i jabuke u ponudi, sa teritorije su Južnog Banata, povrtari su iz Banatskog Brestovca, Skorenovca, Pančeva, Glogonja, Debeljače a voće će biti iz Opova, kaže on i dodaje da se ne prodaju nijedan artikal iz uvoza.

„Može se očekivati da od ponedeljka krenemo dostavu kuće adrese I za Beograd, za to nam je potrebno više logistike i bolja organizacija, ali radimo na tome ubzano“, kaže on i dodaje da se trude da prošire asortiman a da sebe ne preopterete jer svako ima još poneki posao koji radi pored ovoga.

Pročitajte još:

Agilnim povrtarima su se javili i trgovinski lanci koji žele da pomognu i da od svakog proizvođača poruče određenu količinu robe kako bi smanjili štetu koja je nastala zatvaranjem pijaca.

„Nama se već javljaju online pijace koje žele da nas besplatno registruju na njihovim sajtovima kako bi smo mogli da primamo porudžbine a što se tiče najavljene virtuelne pijace preko ministastva poljoprivrede smatram da reaguju kasno jer je trebalo da je formiraju pre nego što su doneli odluku o zatvaranju pijaca“, kaže on.

Na izjavu pristaje i maskirani mlađi Pančeva koji preuzima isporuku povrća i kaže da je sve počelo tako što je supruga videla ponudu na internet.

„Što da ne sve je zatvoreno, zelena pijaca ne radi, naručili povrće i uzeli smo ono što treba“, kaže on.

U kući su tri porodice pa je količina malo veća, kaže on i dodaje da je to ono što je neophodno za supice I čorbice a povrće mu dobro izgleda.

„Snalazimo se u ova vremena, baku I deku čuvamo, puna je kuća dece, a mi zaposleni smo sad više kod kuće – pa upoznajemo svoju decu“, kaže on.

Ovi povrtari Južnog Banata svoju ponudu i besplatnu dostavu postavili su na FB stranicu Dostava voća i povrća Pančevo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram