Foto: Infokg

Kragujevac je tokom prethodne noći zahvatilo jako nevreme u kome je zbog obilnih padavina došlo do poplave u gotovo celom gradu. Tokom noći evakuisano je 14 građana iz najugroženijih delova grada, a poplavljene su i podrumske prostrije Univerzitetskog kliničkog centra.

Prema podacima Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu je poplavljeno oko 100 kuća i dvorišta, a jake padavine najviše su ugrozile stanovnike naselja Stanovo, Palilula, Grošnica i Veliko Polje.

Foto: Lazar Novaković

Used jakih padavina kišna kanalizacija nije mogla da primi ogromnu količinu vode, pa se voda u potocima slivala niz ulice.

Kratkotrajno je bio zatvoren saobraćaj na putu Kragujevac Kraljevo u naselju Stanovo, a vozila su se preusmeravala na okolne ulice.

Foto: Lazar Novaković

Ekipe JKP Vodovod i kanalizacija i pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom cele noći su bili na terenu.

Foto: Lazar Novaković

Evakuisano je 14 građana iz naselja Palilula i Veliko Polje, među kojima je bilo i jedno dete.

Voda je prodrla i u podrumske prostorije Univerzitetskog kliničkog centra. Iz te ustnove jutros su saopštili da je poplavljen Hirurški blok sa Sterilizacijom u zgradi RH centra, podrumski prostor Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko finansijske službe.

Ekipe UKC-a u saradnji sa gradskim komunalnim službama rade na otklanjanju posledica, a zdravstvena ustanova trenutno radi po vanrednom režimu i zbrinjava samo urgentna stanja.

Ukoliko ne bude dodanih padavina, očekuju da će od ponedeljka 19. juna UKC redovno funkcionisati, saopšteno je iz te zravstvene ustanove.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zbog vode koja se u potocima slivala sa ulica, dramatično je porastao nivo Lepenice, a voda je došla gotovo do donjeg nivoa mostova.

Od jutros je situacija značajno mirnija, voda se povukla, a tek sledi saniranje posledica.

Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/bs

U Kragujevcu je jutros počela i vanredna sednica gradskog Štaba za vanredne situacije, a biće formirana i ekipa za procenu štete od poplava.

BONUS VIDEO: Nevreme i poplave u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar