Da samo na osnovu vremenskih uslova ne biste imali utisak da je avgust, svedoči i snimak pljuska na auto-putu "Miloš Veliki", kao i oluje koje su tokom noći uništile useve i poplavile stanove građana.

Kako javljaju čitaoci portala Nova.rs, kod Obrenovca, na auto-putu „Miloš Veliki“, kiša ne prestaje da pada.

Kao što je i saopštio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), danas je vreme oblačno i kišno, a očekuju se i grmljavina, kao i pojava grada.

Najniža temperatura biće od 16 do 20 stepeni Celzijusa, a najviša od 23 do 27. Svim učesnicima u saobraćaju preoporučuje se veći oprez.

Iako je na ovom auto-putu potrebno samo obratiti više pažnje i uključiti brisače, u drugim delovima Srbije je situacija još od sinoć dramatična.

Tako je juče snažno olujno nevreme sa kišom i krupnim i intenzivnim gradom pogodilo opštinu Prijepolje i pričinilo veću materijalnu štetu na poljoprivrednim usevima.

Prema rečima meštana, grad veličine oraha padao je duže od deset minuta, a za to kratko vreme livade su potpuno obelele.

Jako nevreme pogodilo je i opštinu Ivanjica, a u planiniskim selima podno Golije takođe je padao krupan i intenzivan grad.

Pričinjena je šteta na lokalnoj putnoj infrastrukturi.

Novi Sad i Sremsku Mitrovicu noćas je takođe pogodilo jako nevreme, nakon čega su ulice ostale pod vodom, čiji je nivo bio je toliki da je voda ulazila ljudima u kuće, a automobili su bili potopljeni. Bile su angažovane i hitne službe, a društvenim mrežama kruži slika srušenog stabla.

BONUS VIDEO Potop posle kiše u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare