Studentkinja medicine S.O. oglasila se danas i objasnila šta se zapravo desilo prilikom incidenta sa komšinicom, inače doktorkom na Kliničkom centru Vojvodine, kada je prema njenim rečima došlo do verbalnog napada zasnovanog na rasizmu.

„Sve ovo je bilo stvarno teško i umarajuće. Nisam jela, spavala dobro, ni učila od kada se ovo desilo. Želim da to ostavim iza sebe. Ja sam samo studentkinja, došla sam ovde da učim. Hvala svima na podršci“, podelila je S.O. na društvenim mrežama posle incidenta.

Ona je pozvala da se prestane sa uvredama, širenjem ličnih informacija i pretnji smrću, jer to skreće pažnju sa pravog problema.

 

„Univerzitet je istražio i potvrdio da ova žena, koja je zapravo doktorka na Kliničkom centru Vojvodine, ne radi i nikada ranije nije radila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu kao profesorka ili drugi član radnog kolektiva“, naglasila je ona.

Kako je navela, ne želi da ova zabuna skrene pažnju sa rasističkog incidenta za koji nema opravdanja.

U ponedeljak 29. maja, prema njenim rečima, srele su se u hodniku zgrade čekajući lift. Kada je pokušala da uđe, žena je počela da viče u nameri da je izbaci iz lifta, „Izađi napolje“, „Ovo je moja zemlja“, „Vrati se odakle si došla, ovo je moja zemlja“.

Posle kraće diskusije i nerazumevanja, studentkinja koja je krenula na ispit, uspela je da uđe u lift.

„Tada sam rekla – ‘ako imaš problem što sam ja unutra, možeš da napustiš lift. Onda sam okrenula glavu i telo na drugu stranu, kao što sam ranije obećala'“ objašnjava S.O. i dodaje kako su tada počele psovke.

U tom trenutku počela je da snima scenu, i to je video koji se proširio na društvenim mrežama.

Kasnije tog dana, doktorka je došla do stana u kome živi S.O, zvonila i glasno govorila ispred zatvorenih vrata. Niko od komšija nije izašao da vidi o čemu se radi i ponudi pomoć, a policija se nije odazvala.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare