Broj obolelih od kovida iz dana u dan raste. Istovremeno rastu i redovi ispred kovid ambulanti a sudeći prema onome što smo zatekli i Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije polako se vraća u kovid sistem. Nova.rs je bila na licu mesta, kako bismo proverili koliki su redovi i kako ova ustanova funkcioniše.

U momentu kada je ekipa Nove bila na terenu redova ispred klinike nije bilo. Pacijenti svoj red čekaju napolju, na klupicama. Za razliku od zime kada su se građani smrzavali u redovima, sada je situacija ipak prijatnija. Dok temperatura ne pređe 40 stepeni celzijusa.

Sudeći po onome što su nam rekli građani koje smo zatekli ispred, sve je u najboljem redu i za sada nemaju nikakvu zamerku.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Došao sam pre deset minuta, čekam jako kratko i prija mi da smo napolju lakše se diše“, rekao nam je jedan od pacijenata.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ovde je sada super, prošle godine u ovo vreme je bio haos, ali sada je sasvim okej. Čekam nekih pola sata, došla sam malo ranije ali sam svakako zakazana za nekih deset minuta. Vidim da svi ulaze na vreme, pa mislim da ću i ja“, kaže nam devojka koja je sedela na kulupi isperd bolnice.

„Meni je sve u redu, čekam deset minuta. Sve je kako treba“, rekao nam je stariji gospodin.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Budući da je u jeku korone ova ustanova bila pod velikim pritiskom pacijenata ispred se su bili ogromni redovi. Sada je situacija daleko od one koju smo imali tokom zime.

Bonus video: Nova.rs na zgarištu stanova u krugu Infektivne klinike


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram