narodna banka, falsifikati
Foto: Profimedia.rs

Portal iz Gornjeg Milanovca je i ove, kao i prethodne tri godine, odbio novac koji im je Komisija dodelila na konkursu za sufinansiranje medija, uz zahtev da se taj novac preusmeri Narodnoj kuhinji Crvenog krsta u toj opštini ili Fondaciji "Podrži život" za lečenje bolesne dece.

Redakcija portala GMinfo navodi da je taj medij, odlukom Komisije sastavljene od predstavnika novinarskih udruženja ComNet i PROUNS, koje su ocenili kao „provladina i „nereprezentativna novinarska udruženja“, dobio 250.000 dinara.

„Za razliku od portala GMinfo, mediji povezani sa nedavno formiranom lokalnom televizijom, u vlasništvu grupacije Info 24 i njenog kontroverznog vlasnika Zorana Majdaka, kome se sudi pred sudom za organizovani kriminal, dobili su 11,85 miliona dinara, od ukupno 15 miliona dinara raspodeljenih na konkursu“, navodi se u saopštenju gornjomilanovačkog portala GMinfo.

Dodaje se da je Komisija dodelila još 600.000 dinara lokalnom nedeljniku „Takovske novine“, dok je radiju „Gogy“ iz te opštine pripalo 350.000 dinara.

Portal GMinfo navodi da su novac iz opštinskog budžeta Gornjeg Milanovca dobila i tri čačanska medija, beogradske dnevne novine „Večernje novosti“ i jedan sindikat novinara.

GMinfo je istakao da je, odričući se novca dodeljenog na konkursima od 2017. do ove godine, u opštinsku kasu „vratio“ ukupno 930.000 dinara.

„Iako smo svaki put zahtevali da nam se objasni gde je taj novac završio, jasan odgovor, osim da se vraća u budžet, nikada nismo dobili“, navodi portal GMinfo u Grnjem Milanovcu.