Brojke, zaraženi, umrli za 27.11.2021. Grafika
Grafika: Slađana Đermanović

U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano još 2.211 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a preminule su još 53 osobe.

Testirano je 13.817 pacijenata, a na respiratorima je 212 pacijenata.

***

U Srbiji je u petak registrovano još 2.339 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a preminula je još 51 osoba.

Testiran je 15.631 pacijent, a na respiratorima je 206 pacijenata.

***

Na Institutu „Torlak“ do sada je proizvedeno 1,5 miliona doza Sputnjik V vakcina protiv koronavirusa, a plan je da se do kraja tekuće godine proizvede još 2,5 miliona doza prve i druge komponente te vakcine, izjavila je direktorka Instituta dr Vera Stoiljković.

„Dalji tok epidemije odvijaće se u zavisnosti od povećanja broja vakcinisanih, jer za sada, a pretpostavljam i ubuduće, vakcinacija će predstavljati jedino rešenje u borbi protiv ove bolesti, uz istovremenu primenu epidemioloških mera“, kazala je dr Stoiljković odgovarajući na pitanje novinara.

***

U Evropi je registrovana novi soj koronavirusa, omikron i ozbiljno preti da ugrozi Evropu. Na evropsko tlo doneli su ga putnici dva aviona koja su iz Južne Afrike sletela u Holadniju, ubrzo nakon toga otkriven je i u Nemačkoj. Iz tog razloga sve više zemalja odlučuje da obustavi letove sa afričkim kontinentom.

Postoji zabrinutost da  vakcine, koje su dizajnirane da spreče originalni soj, možda neće biti tako efikasne u slučaju omikrona.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar