brojke, grafika, koronavirus
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 3.508 zaraženih koronavirusom, a preminula je 41 osoba. Testirane su 14.034 osobe, a na respiratorima je 260 pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 3.405 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 39 osoba. Testirane su 15.532 osobe, a na respiratorima su bila 264 pacijenta.

***

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je otvaranje svih kafića i restorana u Srbiji.

Vučić je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj ruča u društvu premijerke Ane Brnabić i ministra Siniše Malog, uz komentar kojim najavljuje popuštanje mera u zemlji.

***

U Opštu bolnicu Požarevac, u petak uveče u 19.10 časova, dovezena je pacijentkinja I. M. (1989) iz Kostolca, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima. Trudnica je bila pozitivna na koronavirus ali, kako se navodi u saopštenju Opšte bolnice Požarevac, nije moguće tvrditi da je njena smrt povezana sa koronavirusom.

***

U kovid ambulanti u Kraljevu, preminula je devojka (24). Kako smo saznali, nju su pratioci doveli u ambulantu kako bi se testirala, jer je nekoliko dana imala visoku temperaturu. Ali, u jednom trenutku je kolabirala i lekari nisu uspeli da je reanimiraju.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar