Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Punkt za vakcinaciju stanovništva protiv koronavirusa ponovo je otvoren u tržnom centru Ušće. Danas radi od 9 do 17h, a od sutra od 12 do 20h, uključujući i subotu i nedelju.

U pet nedelja, koliko je ovaj punkt bio otvoren u prvom navratu, vakcinisano je 13.000 ljudi, a tada se, prvih dana, čak čekalo u redovima, kada su deljeni i vaučeri za kupovinu.

Dr Snežana Kalabić kaže da je vakcinacija bila usporena tokom leta i početkom jeseni, ali da je sada nešto veće interesovanje zbog povećanja broja zaraženih. Kako prenosi, na Sajmu su ovih dana davali od 300 do 400 prvih i drugih doza, pa je to stvorilo potrebu da se otvore punktovi po tržnim centrima. Jer ljudi štede svoje vreme – obave kupovinu i za petnaestak minuta se vakcinišu, svuda u svetu se približava mogućnost vakcinacije svima koji žele, naročito mladima i radno aktivnom stanovništvu čije vreme je dragoceno, navodi sagovornica N1.

„Za ljude težeg stanja, preporučena je treća doza. Trudnice u dogovoru sa ginekologom – ako je trudnoća normalna, uredna, treba da se vakcinišu, jer su vakcine bezbedne i pokazale su su se kao efikasne u smislu da je klinička slika dosta blaža“, navodi dr Kalabić.

Na vakcinalnom punktu u Ušću imaju Fajzerove i Sinofarmove vakcine, a daju i prvu i drugu i treću dozu. Astrazeneka se daje na Sajmu i u TC Galerija određenim danima, kao i Sputnjik V za treću dozu.

Ušće će obezbediti dodatne stimulacije, kroz dodatne vaučere za kupovinu u šoping centru, rekla je Nevena Martinović, pr menadžer TC Ušće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar