Foto:TANJUG

Otvaranjem čuvenog pešačkog mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, posle rekonstrukcije koja je trajala godinu dana, večeras je ponovo počeo da radi granični prelaz između Malog Zvornika i Zvornika.

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Steganović ocenio je ponovno otvaranje graničnog prelaza između Malog Zvornika i Zvornika, kao važnu vest za lokalno stanovništvo koje će mnogo lakše prelaziti Drinu.

„Pošto mnogi žive u jednom mestu, a rade u drugom, važno je što sada neće morati da idu nekoliko kilometara do drumskog graničnog prelaza. Koliko će im to značiti najbolje govori podatak da je pre zatvaranja mosta tu beleženo oko 3.000 prelaza dnevno“, rekao je Stefanović za Tanjug.

Ističe da će otvaranje mosta biti značajno i privrednicima ovog pograničnog kraja a, kako kaže, Ministarstvo unutrašnjih poslova i pripadnici granične policije učiniće sve da dodatno olakšaju život i rad lokalnog stanovništva.

„Ono što je Vlada Republike Srbije već učinila, jeste finansiranje većeg dela rekonstrukcije mosta, koji je otvoren pre više od 90 godina i čija je sanacija bila neophodna“, rekao je Stefanović.

Vlada Srbije obezbedila je 600.000 evra za rekonstrukciju mosta dugog 150 metara i širokog 7,2 metra, a ostatak opština Zvornik.

Most preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika izgrađen je sredstvima kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije, a završen krajem 1929. godine.

U saobraćaj ga je pustio kralj Aleksandar godinu dana kasnije. Tadašnja opština Zvornik odlučila je da se most nazove po njegovom ktitoru kralju Aleksandru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar