Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Koronavirusom su u Srbiji u poslednja 24 sata zaražene još 802 osobe, a preminulo je još njih sedmoro.

Testirano je 7.487 osoba.

Na respiratoru se nalazi 57 pacijenata.

***

Prema jučeranjim informacijama, u Srbiji je koronavirusom bilo zaraženo još 1.449 osoba. Preminulo je još šestoro ljudi, a na respiratoru su bile 52 osobe.

Testirano je 6.539 osoba. Dan pre toga, 31. oktobra, Srbija je doživela najteži dan po broju zaraženih od početka epidemije: za 24 časa zaraženo je još 1.817 osoba, dok je preminulo još šest osoba.

***

Trenutno u Srbiji ima “i 20 puta više zaraženih” od broja osoba koje se javljaju lekarima, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić. On je procenio da je veliki problem i dalje nedostatak zaštitne opreme u kovid ambulantama.

Imunolog i član Kriznog štaba za suzbijanje širenja zaraze virusom korona Srdja Janković rekao je danas da za sada Srbija nije u situaciji da uvodi strože mere.

Janković je gostujući na Prvoj televiziji kazao i da za sada nije potrebno da se škole zatvaraju i da celokupno školstvo predje sasvim na onlajn nastavu. Kazao je da se može reći da je u odnosu na broj zaraženih manje umrlih i teško obolelih nego pre, ali i istakao da to može da bude varljivo jer klinička slika zahteva neko vreme da se razvije.

“Još uvek imamo manje teže obolelih i manje umrlih u odnosu na broj zaraženih, ali ovaj talas još nije dosegao vrhunac”, rekao je Janković. Prema njegovim rečima, sada je cilj da se uspori novi talas “da bi bio bio manje strašan”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare