Foto: Humanost bez granica

Ognjen je na rođenju doktorki ispao iz ruku, a sada živi bez struje, dok mu organi otkazuju!

Ognjen (2017) je peto dete porodice Jerković iz Grocke i rođen je na carski rez iz uredno kontrolisane trudnoće. Odmah po rođenju doktorki je Ognjen ispao iz ruku i pao na pod. Tom prilikom je zadobio naprsnuće pluća, pukla mu je plućna maramica, desna ruka mu je polomljena na tri mesta i povređen mu je grkljan prilikom intubacije.

Ogi provodi tri meseca na respiratoru. Sa 19 meseci se postojećim velikim zdravstvenim problemima pridodaju i epileptični napadi, kojih je povremeno imao i do sto dnevno. Ognjen uspeva da prohoda tek sa dve godine, a uz pomoć fizikalnih terapija uspeo je da progovari sa četiri godine. Dijagnostifikovali su mu i mezijalnu temporalnu sklerozu na mozgu, pa sad ima česte i jake glavobolje, kao i autizam, sistemski lupus, srčani problem, hematološke i bolesti digestivnog trakta. Nedavno su mu pronađene i ciste na mozgu.
U poslednjih godinu dana stanje mu se konstantno pogoršava, pa su pojedini organi počeli da mu otkazuju.

Foto: Humanost bez granica

Veliki problem predstavlja i to što Ognjenova porodica živi u kući bez struje jer im nadležni organi ne dozvoljavaju priključak na elektromrežu.

Zbog tog problema Ognjen mora gotovo svakodnevno da ide u komšiluk da bi mogao da koristi medicinske aparate, koji rade iskljućivo na struju.

Ognjenu su potrebna sredstva za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, suplemente, za putne troškove, smeštaj i za gorivo.

Porodica je iscrpela sva finansijska sredstva i nije u mogućnosti da finansira lečenje i terapije za Ognjenovu bolju budućnost pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 89 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Ognjenu!

Dinarski račun: 160-487290-93

Devizni račun: 00-540-0002388.7

IBAN: RS35160005400002388722

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

BONUS VIDEO: Zdravo Misli_ Dečje ortopedske bolesti. Gosti su prof. dr Salih Marangoz, dečiji ortoped

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar