Foto: Gov.me/S.Matić

U grupi od 320 pomoraca iz država regiona, koji su danas stigli u Podgoricu avionom sa Barbadosa, nalazi se 26 pomoraca iz Srbije i oni su upućeni u našu zemlju. MUP Crne Gore potvrdio je da je 13 putnika, među kojima je i jedan državljanin Srbije, po sledanju privedeno pošto su kršili pravila ponašanja tokom leta.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Crne Gore, u Podgoricu je sletio avion sa Barbadosa, u kom je bilo 320 pomoraca država regiona koji su plovili brodovima sestrinskih kompanija „Royal Caribbean“ i „Celebrity Cruises“.

Među njima su 143 državljanina Crne Gore, 25 Albanije, 37 Bosne i Hercegovine, 89 Hrvatske i 26 Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović je saopštio da su državljani Crne Gore upućeni u karantin, dok su državljani drugih zemalja prebačeni autobusom do graničnih prelaza sa tim državama.

On je potvrdio da tokom leta pojedini putnici nisu poštovali pravila letenja.

„Bilo je upotrebe alkohola i cigareta, o čemu je posada obavijestila policiju. Policija je nakon sletanja u saradnji sa posadom identifikovala 13 građana, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Srbije. Ta lica su dovedena u policijsku stanicu na aerodromu gde je obavljen razgovor sa njima, a uzete su izjave i od stjuarta i stjuardese koji su saopštili da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe tokom leta. Na stjuartu i stjuardesi nije bilo vidljivih povreda, niti su oni ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštovanje pravila koja važe na letu“, naveo je Pejanović.

Foto: Gov.me/S.Matić

Pojedini hrvatski portali prenose izjave njihovih državljana o problemima tokom leta.

„Skoro su nas vratili natrag. Napili su se, pušili u avionu, protivpožarni alarm se palio 20 puta. Napali su stjuardesu, nju je branio kolega, pa je skoro izbila tuča. Jedan idiot im je pobegao, pa su ga uhvatili i uhapsili“, ispričao je jedan od hrvatskih državljana koji je sleteo na podgorički aerodrom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar