Elena Krstivojević Humanitarna fondacija Budi human
Elena Krstivojević Foto: Humanitarna fondacija Budi human

Za lečenje male Elene Krstivojević koja boluje od retke genetske progresivne bolesti, alfa manosidozis, koja pogađa jedno od milion novorođene dece u celom svetu, dosad je prikupljeno samo devet odsto ukupnih novčanih sredstava. Građani Srbije i ljudi dobre volje širom regiona i sveta u periodu koji je iza nas pokazali su da nema važnije stvari od borbe za dečji život i osmeh. Pre dva dna prikupljen je novac za lečenje malog Boška. I iako je delovalo nemoguće dostići cilj, svi zajedno uspeli smo u tome da ovaj dečak upozna život. Sada smo potrebni malenoj Eleni!

Elenu u septembru čeka teška transplatacija koštane srži i vremena je sve manje.

Ukupni troškovi Eleninog lečenja iznose 400.000 evra, a u septembru je potrebno uplatiti bolnici 217.000 evra kako bi se započela procedura transplatacije koštane srži. Do otpočinjanja postupka transplantacije koštane srži, Elena će primati enzimsku supstitucionu terapiju lekom Lamzede.

Elena još uvek ne hoda samostalno i ne govori, ali i uz sve nedaće s kojima se svakodnevno suočava, vesela je i nasmejana devojčica koja voli da se igra. Roditelji veruju da i njihova Elena može da ima srećno detinjstvo i normalan život, a zbog toga je sada potrebno da joj svi pomognemo.

Eleni možete pomoći slanjem sms poruke 1084 na 3030 ili uplatom na žiro račun fondacije Budi human na neki od žiro računa:

1. Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216347-51

2. Uplatom na devizni račun: 160600000121670447

3. IBAN: RS35160600000121670447

4. SWIFT/BIC: DBDBRSBG

5. Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

6. Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Podsetimo, sredstva su potrebna za transplantaciju koštane srži, za rehabilitaciju, specijalističke preglede, operaciju katarakte, kontrole, fizikalne, defektološke i logopedske tretmane, hidroterapije, hipoterapije, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj u inostranstvu koji iziskuju dosta novca koji njeni roditelji ne mogu sami da obezbede, stoga ovim putem pozivaju sve ljude da pomognu koliko su u mogućnosti, kako bi Elena rasla zdrava i srećna.

Mnoge javne ličnosti iz sveta umetnosti, muzike i sporta su se odazvale i pružile podršku za pomoć Eleni.

Zajedno za Elenino izlečenje! Budimo humani!

BONUS VIDEO: Pomozimo malom Bošku: 1032 na 3030

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar