Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

Više desetina poljoprivrednika na traktorima stiglo je upravo ispred Novosadskog sajma, gde je za danas najavljen protest zbog stanja u poljoprivredi. Oni se nalaze ispred Master centra sajma, i za sada ne planiraju da zatvore saobraćaj, ali su najavili da će jedan deo njih verovatno produžiti protestnu vožnju i do zgrade Vlade Voivodine.

„Ako bude puno traktora, deo će otići ispred Banovine“, najavio je Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

Dodao je da nisu u planu masovne blokade saobraćaja, već će se u početku gledati koliko će nezadovoljnih izaći na ulicu.

Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

Poljoprivrednici su izašli na ulicu nakon neusoelih pregovora na sastanku u Vladi Srbije na kom, kako kažu, nisu bili spremni da pregovaraju o njihovim zahtevima.

PROČITAJTE JOŠ

Oni od države traže da im se garantuje otkupna cena mleka od 75 dinara po litru, bez PDV, Subvencije po hektaru od 300 evra i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, subvencija po kravi u iznosu od 40.000 dinara, kao i da se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje … kao na evropskim berzama.

Pored Novog Sada, poljoprivrednici su izašli ma protest i u Pančevu.

BONUS VIDEO: Protest Poljoprivrednika izajva Nebojša Milosavljević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare