Policija sprečila građane da postave pitanja premijerki o neplaćenoj oduzetoj zemlji za auto-put Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Policija je danas sprečila nekoliko desetina građana da postave pitanje premijerki Ani Brnabić kad će im biti plaćena eksproprisana zemlja za izgradnju autoputa Preljina Požega, kaže za naš portal Bratislav Simović iz neformalnog udruženja "Ne damo đedovinu".

„Oni su nas okružili, mi smo zahtevali da bar tri predstavnika upute pitanja predsednici Vlade, ali ni to nisu prihvatili. Mi smo na parkingu restorana“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, tu je mnogo oštećenih, a niko ih nije udostojio razgovora.

„Ja sam invalid i bio sam u sudu nebrojeno puta. Već tri godine redovno dolazim na ročišta, iznose me sa kolicima u sud, a gospoda iz Gradske uprave Čačak se ne pojavljuju. Vade se na koronavirus, pa navodno nisu uredno pozvani“, kaže Radoš Bojović.

Njemu je oduzeta, odnosno eksproprisana parcela površine jedan hektar.

„Takođe, nadležni iz lokalne samouprave ne dostavljaju informacije o lokacijama čime se ročišta odlažu u nedogled“, ogorčeno je zaključio naš sagovornik.

Građani su pitali zašto policija štiti vlast od svojih građana navodeći da među njima nije nijedan kriminalac, niti jedna jedina osoba koja bi ugrozila bezbednost premijerke Ane Brnabić.

Inače, oštećeni su nosili transparente poput „Gradonačelniče, da li biste prodali ar svoje zemlje za 150 evra“ i „Samo u Čačku 1 ar vredi 100 evra“.

BONUS VIDEO Otvorena deonica autoputa Preljina – Pakovraće

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare