Aleksandar Jovanivić Ćuta Starica protest Foto:TANJUG/ ZORAN MILIC

Poslanik koalicije Moramo-Zajedno i aktivistkinja Danijela Nestorović izjavila je u emisiji N1 Studio Live da su pripadnici policije uhapšenog aktivistu iz Majdanpeka Vladimira Božovića odveli u nepoznatom pravcu, i da sada ni ona, prijatelji niti njegov advokat ne znaju gde se on nalazi. "Optuživati aktiviste koji iz čistog entuzijazmja brane nešto što je simbol njihovog grada je kriminal 'par ekselans'", istakla je Nestorović.

Podsetimo, situacija u Majdanpeku usložnjava se iz dana u dan. Prema poslednjim informacijama, policija u Majdanpeku podneće krivičnu prijavu protiv aktiviste starog 48 godina iz tog grada, zbog sumnje da je opasnim oruđem ugrozio četvoricu radnika kompanije Ziđin Koper, to je saopštila lokalna policija.

„Jedno od osnovnih pitanja koje smo prosledili policijskim upravama u Boru i Majdanpeku, i tužilaštvu u Negotinu, je zbog čega se on sve tereti. Oni su iz njima znanih razloga odredili zadržavanje od 48 sati. Takođe, ne znamo zašto je Božić saslušavan skoro devet sati u svojstvu građanina. Vrlo je precizno i jasno definisano u Zakonu u krivičnom postupku da kada lice bude privedeno, to najduže može da traje do četiri sata“, rekla je Nestorović.

Prema njenim rečima, može da se nasluti u ovom slučaju da se radi o nekom vidu pritiska na aktiviaste i odbornika koji se bore za očuvanje svog grada, svog ličnog identiteta i prirode.

„Nemamo nikakve pozdane informacije gde se Vlada tačno nalazi. Branilac koji je angažovan da ga zastupa, takođe nema informaciju gde je on trenutno. Policijski inspektori prvo nisu znali da li mu je uopšte određen pritvor, jer nisu znali koje krivično delo da mu stave na teret. Kasnije smo saznali da su prilikom izdavanja naloga o pretresanju stana Vladi zapravo stavili na teret lake telesne povrede i izazivanje opšte opasnosti, što je van svake pameti“, istakla je gošća N1.

Dodaje da je privođenje ovog aktiviste prošlo uz grubo kršenje zakonskih odredbi.

Opšrinije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Ministarka nije ni stigla do Starice Kiša i magla je omeli, aktivsti besni

Komentari

Svi komentari (0)