Pranjani. Savez ekoloških organizacija Srbije, SEOS, nastavak protesta, blokada, protest, blokada, ekološki ustanak
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Širom Srbije danas se održavaju protesti i blokade u organizaciji pokreta Ekološki ustanak. Kako saznaje Nova.rs, policijske ekipe već su u nekim mestima zauzeli pozicije, pa je tako u Aranđelovcu blokiran prilaz lokaciji koja je previđena za okupljanje demonstranata.

Danas u 13 časova počinje okupljanje građana kod Sava centra, a autoput E75 će u ovom delu biti blokiran od 14 do 15 časova. Blokade organizuje pokret Ekološki ustanak, a kako kaže aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta trajaće sve dok se kompanija Rio Tinto ne izbriše iz prostornog plana Loznice.

Pročitajte još...

Blokade će se održati i na 50 lokacija širom Srbije, poput Aranđelovca, gde je, kako saznajemo, policija već zauzela svoje pozicije i blokirala prilaz učesnicima protesta.

Kako javljaju tamošnji aktivisti, prilaz je blokiran svima, a policija istovremeno preusmerava vozila kod ciglane u Aranđelovcu zbog čega svako ko se odluči da dođe na protest u tom gradu, mora da pešači gotovo dva kilometra do lokacije koja je previđena za okupljanje.

Sve informacije o današnjim protestima možete pratiti na našem portalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare