Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Patrola Policijske uprave u Vranju banula je u kasnim popodnevnim satima na kućnu adresu izveštača, fotoreporterke VranjeNews-a Milene Dimić i htela da je povede na informativni razgovor, objavio je ovaj portal, koji je danas izveštavao sa protesta zbog usvajanja izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji na dve različite lokacije u ovom gradu. Nakon sat vremena provedenih u Policijskoj upravi Milena Dimić je puštena kući.

Dimićeva nije mogla da napusti stan jer je bila sama sa malom decom, te joj je uručen poziv za informativni razgovor, sa naznakom da se u najkraćem roku javi radi davanja iskaza u Policijsku upravu Vranje, navodi VranjeNews.

“Policajci su navodno bili vidno iznenađeni saznanjem da je Dimićeva obavljala novinarski zadatak na predmetnom događaju, iako je nosila press legitimaciju na vidnom mestu i legitimisala se policajcima i inspektorima kao novinar-fotoreporter redakcije VranjeNews”, piše portal.

Kako saznajemo, nakon što se javila na informativni razgovor, zadržana je na oko sat vremena.

Prema pisanju portala VranjeNews  Milena Dimić je puštena kući nakon što je dala izjavu u zgradi vranjske Policijske uprave u vezi sa pomenutim događajem.

Ona je rekla je da su policajci tokom informativnog razgovora na koji je pozvana bili korektni, te da su poručili kako nisu bili obavešteni da je reč o medijskom izveštaču na novinarskom zadatku i da je reč o greški.

„Sve vreme trajanja protesta imala sam vidno izloženu novinarsku legitimaciju moje redakcije oko vrata, nosila sam fotoaparat i uređaj za snimanje. Prilikom izveštavanja poštovala sam u potpunosti pravila ponašanja novinara na ovakvim skupovima i novinarski kodeks“, kaže novinarka, a prenosi portal VranjeNews.

 

BONUS VIDEO: Gradjani ne žele da odu sa  Mostarske petlje

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare