Pavle Grbović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je skandalozna odluka Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da nacionalne frekvencije u vlasništvu svih građana Srbije ponovo dodeli televizijama Pink, Hepi, B92 i Prva.

„Nedopustivo je da televizije koje su više stotina puta prekršile i Zakon o javnom informisanju i medijima, Zakon o elektronskim medijima i Zakon o oglašavanju, i od kojih su neke aktivno učestvovale u kampanjama hajke, stigmatizacije i kriminalizacije pre svega političara i novinara, dobiju mogućnost da nastave sa takvim radom“, naveo je PSG.

Ta stranka ističe da ovakvom odlukom Saveta REM Srbija nastavlja da nazaduje u pristupanju Evropskoj uniji, u čijem pristupanju su ključna poglavlja vezana za slobodu medija i vladavinu prava.

U svim izveštajima relevantnih evropskih i svetskih institucija i organizacija, situacija u medijima u Srbiji se označava kao nezadovoljavajuća, a mediji sa nacionalnom frekvencijom kao oni preko kojih vladajuća stranka sprovodi propagandu, ukazao je PSG.

„Članovi Saveta REM su izabrani da donose odluke u ime građana i raspolažu resursima, ali je na njima i odgovornost za donete odluke. Pokret slobodnih građana će nakon promene vlasti pokrenuti postupak protiv svih članova koji su odlučivali protiv interesa građana Republike Srbije“, saopšteno je.

Bonus video: Početak sednice REM-a na kojoj se odlučuje o dodeli nacionalnih frekvencija

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare