Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Loše vremenske prilike poremetile su i letove sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", gde su pojedini letovi danas otkazani, dok je veliki broj kasnio.

Većeina letova sa beogradskog aerodroma od jutros je kasnila između pola sata i sat, a prvi avion koji danas nije poleteo trebalo je da u 7.00 krene za Tivan.

Do sad nisu odleteli ni avioni za Ljubljanu u 7.30, Cirih u 12.25,  Moskvu u 12.55, Tiranu u 13.20, Tivat 13.40, Cirih u 14.45.

Otkazani su i letovi za: Amsterdam u 17.10, Amsterdam u 17.10, Berlin 18.10, Beč 18.15 i Zagreb u 19.15.

S obzirom na činjenicu da je tokom dana nekoliko letova zabeležilo kašnjenje, kao i da je nekoliko letova otkazano, iz beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ mole putnike da prate informacije o svom letu.

Podsećaju da sve informacije o redu letenja mogu dobiti na internet prezentaciji www.beg.aero, u Službi informacija putem broja telefona 209-4444, kao i u izabranoj avio-kompaniji.

„Zbog otežanog drumskog saobraćaja usled padavina, molimo putnike da na aerodrom krenu dosta ranije, kako bi na vreme obavili sve formalnosti pred let i izbegli kašnjenja“, navode iz beogradskog aerodroma.

Naglašavaju da je aerodrom uprokos snegu koji od jutros neprestano pada sve vreme neprekidno otvoren za avio-saobraćaj.

„Zimski štab i operativne službe beogradskog aerodroma maksimalno su i u punom kapacitetu angažovane, kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i bez odlaganja letova. Poletno-sletna staza i manevarske površine u normalnoj su funkciji, a uslovi kočenja na pisti redovno se proveravaju, kako bi bilo omogućeno bezbedno sletanje i poletanje vazduhoplova“, navode.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare