vakcinacija u tržnom centar Promenada Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

U Novom Sadu od danas je moguće primti vakcinu i u Tržnom centru Promenada, gde je od jutros vakcinisano više od 200 građana. Novosađanima su na raspolaganju tri boksa za vakcinaciju, koji će raditi do 22h uveče, odnosno do zatvaranja tržnog centra.

„Mislim da je ovo dobar način da se ideja o vakcinaciji približi i ljudima koji nisu sto posto bili sigurni da li žele vakcinu ili ne. Ovo je dodovoravanje našem čudnom mentalitetu, mi ćemo radije primiti vakcinu u šopingu ili restoranu, nego urednim putem“, kaže Marko Stefanović dok je čekao ćerku da izađe sa vakcinacije.

„Ovo je dobar potez, posebno za mlađe generacije kao što je ona. Njih “smara” da stoje u redu za vakcinu, ali ukoliko to može da spoji sa šopingom ili zabavom, verujem da će mnogi pristati“, kaže Stefanović. Gradonačelnik Miloš Vućević ocenio je da je broj vakcinisanih Novosađana oko 40 odsto, što je, kako kaže, nedovoljno.

vakcinacija u tržnom centar Promenada Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Novosađani, ponosan sam na vas! U Promenadi je u prvih sat vremena od otvaranja punkta za vakcinaciju vakcinisano preko 50 ljudi, a broj zainteresovanih je veliki! U narednih nekoliko dana počeće vakcinacija i u Big šoping centru. Drago mi je što smo i na ovaj način građanima pružili priliku da se zaštite i da pokažu koliko su odgovorni prema sebi i svojim bližnjim” izjavio je Vučević. On je takođe najavio da će Grad uvesti mobilne ekipe za vakcinaciju, mada ih Dom zdravlja već uveliko ima i mesecima obilaze okolna mesta.

vakcinacija u tržnom centar Promenada Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Brendiraćemo i jedan autobus GSP da se krećemo po gradu i vakcinišemo što više građana, naravno, vodićemo računa i o malim opštinama u okruženju”, rekao je Vučević, zaključujući da je pred Novosađanima „divno novosadsko leto“ i da ne treba dozvoliti kovidu da ga pokvari.

Pored ovoga, Novosađani se i dalje mogu regularno vakcinisati kao i do sada, na Novosadskom sajmu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare