Foto:Nova.rs; promo

Grad Kraljevo izdvojio je skoro milion dinara za kupovinu tzv. parking blokera, koji ima mogućnost potapanja. Ali, iz Udruženja "Starosedeoci Kraljeva", kažu da su saznali da je taj stub umesto 2.000 evra, kolika mu je tržišna cena, plaćen čak četiri puta skuplje.

Ulaz na parking za službena vozila Gradske uprave u Kraljevu, na kome se ranije nalazila automatska rampa, nedavno je preuređen i na tom mestu sada je ugrađen elektromehanički potapajući stub. Na prvi pogled ništa neobično.

Foto:Nova.rs;

„Uvidom u dokumentaciju koju smo zatražili i dobili od Gradske uprave, došli smo do veoma zanimljivih podataka. Elektromehanički stub sa ugradnjom, koštao je neverovatnih 990.000 dinara. Zanimljivo je da je zahtev za dostavljanje ponuda poslat na adrese tri firme, a da su ponude dostavile dve, te da je rukopis na ponudama veoma “sličan”. Na specifikaciji ponuđača koji je dobio posao vredan gotovo milion dinara, stubić košta 635.000, a dodatna oprema 127.000 dinara”, kaže Ivan Matović iz Udruženja Starosedeoci Kraljeva.

Veoma je zanimljivo da se na internetu identični elektomehanički stub sa tehničkim karakteristikama kao u ponudi, i to sa sa dodatnom opremom, za 231.660 dinara. To je čak 530.000 dinara jeftinije od sume koju je Gradska uprava platila.

Bonus video: Parking na aerodromu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar