Foto: N1

U čačanskoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovano je 204 pacijenata pozitivnih i sumnjivih na kovid-19, što je najveći broj od početka epidemije.

Zbog povećanog broja pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju, od danas je ponovo u funkciji privremena kovid bolnica Plava hala u Atenici, prenosi Glas zapadne Srbije.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da se poslednjih dana intenzivno radilo na opremanju Plave hale, koja ima 48 boca sa kiseonikom.

U narednim danima očekuje se da će privremena bolnica dobiti još 100 boca sa kiseonikom, a zbog razvoda kiseonika broj postelja po odeljenjima smanjen je sa devet na sedam, kaže Todorović.

Prema rečima direktora čačanske Opšte bolnice Miroslava Sretenovića, učinjeno je sve da nova zgrada te zdravstvene ustanove ne pređe u kovid režim zbog ostalih pacijenata.

Naveo je i da bolnica nema dodatno osoblje i da je još veći pritisak na već zaposlene medicinske radnike, te da je situacija izuzetno ozbiljna i teška.

U poslednja 24 sata u čačanskoj bolnici preminula je žena (79) usled posledica virusa korona, evidentirana su 23 prijema i četiri otpusta.

U prijemno-trijažnoj ambulanti juče je bilo 184 pregleda, od čega je 121 prvi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar