Foto: Miljana Isailović

Meštani Donjih Trbušana već 14 godina vode bitku sa čelnicima grada da dobiju bar koliko toliko pristojne uslove za život. Iako su sve svoje obaveze izmirili u skladu sa ugovorom, nisu dobili kanalizaciju pa sa većim padavinama konstantno imaju problem sa njenim izlivanjem.

Do njihovih kuća stiže se blatnjavim putem, preko bara i ogromnih rupa. Najteže je deci koja po povratku iz škola prolaze pored groblja putem koji nema ni jednu sijalicu. Oni žive na svega četiri kilometra od centra Čačka, a niko od nadležnih se ne bavi rešavanjem njihovih teškoća. Prema rečima Puniše Grujića, čizme su neophodne da bi izašli do glavnog puta ili otišli do obližnjeg groblja.

„Ovo je strašno što nam se dešava. Uslovi života su nam katastrofalni. Ugovore o izgradnji kanalizacije smo potpisali 2008. godine i izmirili sve obaveze, ali još uvek ta investicija nije realizovana“, kaže on za Novu. Ne može to da shvati, jer nije u pitanju jedna ili dve godine, već teče četrnaesta. Prema njegovim rečima, kanalizacija mu se stalno izliva i u kupatilu, što je bio slučaj i prilikom razgovora sa njim.

„Morali smo da uradimo sami neke privremene šahte, ali se izliva. Smeta drigima, a i meni. Ali ovde je podvodno i nije moguće sagraditi septičku jamu. Plavilo bi. A samo smo 300 metara udaljeni od glavnog puta“, ogorčeno navodi. Puniša podseća da je vrh Kablara asfaltiran, pa bi valjalo da se turistima da durbin da imaju pogled na njihovo selo kako bi „videli lepotu“.
Njegov komšija Mileta kaže da je i put užasan, a decu u školu voze automobilima jer ne mogu da normalno pešače.

Sa druge strane, nadležni u Gradskoj upravi kažu da će na proleće, pred izbore biti izgrađena kanalizacija. Možda ne bi bilo loše da se oni održavaju češće, pa bi građanima, barem radi „zamazivanja očiju“ ispunjavali obećanja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar