Stranka Zajedno i neformalna mreža komšijskih udruženja Združene inicijative i pokreti predstavili su danas plan za odbranu Starog savskog mosta, koji predviđa niz akcija, a za početak da građani dođu, vežu se trakom ili kanapom za most, fotografišu i objave na društvenim mrežama.

Poslanik koalicije Moramo Đorđe Miketić rekao je na konferenciji za novinare na mostu da vlast pokušava da sruši most, a da se građani tome protive, kao i da će se, pored akcija, organizovati i velika stručna rasprava o saobraćaju u Beogradom početkom decembra.

Savski most Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vlast ne sluša struku i donosi odluke „preko kolena“, ocenio je Miketić.

Đorđe Miketić Savski most Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

On je najavio da će poslanici i gradski odbornici te koalicije krenuti u institucionalnu borbu za odbranu mosta, pišući evropskim institucijama, a da će paralelno biti provođen i građanski aktivizam u odbrani mosta.

PROČITAJTE JOŠ

Srđan Ilić iz udruženja „Aktivisti Beograda“ istakao je da je rušenje mosta suprotno zdravom razumu i da to ne dolazi u obzir dok se ne naprave dva nova na tom prostoru.

Savski most Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Mostom, naglasio je on, dnevno pređe više od 30.000 vozila, a planirano je da gradnja traje tri godine. Beograd će da stane, to znači da će nastati kolaps, upozorio je Ilić.

On je poručio da udruženje ima spremljen niz akcija i da će pozvati građane da se pridruže.

BONUS VIDEO Šapić i Vesić ujedinjeni u mržnji prema Starom savskom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar