Pivljanin u „Među nama“ o jačanju desnicarskih pokreta

Društvo 13. maj. 202021:37
Podeli:
Foto:Nova S

Gost emisije "Među nama" bio je Ranko Pivljanin urednik na portalu Nova.rs, koji je govorio o jačanju desničarskih pokreta na političkoj sceni Srbije i kako on razmišlja o tome?

„Ne znam mislim da su bili jači pred koronu. Korona ih je malo sklonila, sada verovatno rade na svom povratku, kam beku da postanu vidljivi naročito pred ove izbore i da urade ono što jeste njihova funkcija. Ono što je rekao profesor Stoiljković“.

Slažete se sa njima?

„Slažem se apsolutno. Oni su tu da se upotrebe,  naravno ali nemaju nikakvu relevantnu snagu da dođu na vlast, niti bi to bilo dobo. Oni su tu da budu onaj „loši policajac“ u tom rangu Aleksandra Vučića“, rekao je Pivljanin.

A šta oni dobiju ako pristanu da budu upotrebljeni? Kažete da nemaju snagu da uđu u skupštinu, ali, zašto bi to radili bez razloga?

„Ako bi smo se pitali . Odakle novac gospodinu Vaciću da sa onim ogromnim bilbordima prekriva oblakodere po Beogradu. Ne bismo tako lako došli do odgovora. Postoji njihov interes, verovatno konkretan, možemo reći materijalni da budu upotrebljeni da igraju tu igru. Neki su tu legitimnog političkog opredeljenja. Profesor je pomenuo već „Zavetnici“, postoje i te opskurne organizacije. Nijedna od tih nema legitimnu političku težinu. Uvek su tu da popune neku političku rupu i da budu postavljene tamo gde treba u pravo vreme“, kaže Pivljanin u emisiji „Među nama“.

O čemu je još govorio Ranko Pivljanin možete pogledati u emisiji „Među nama“:

Komentari

Vaš komentar